vineri, 31 mai 2013

Reteta postata de Admin la ora 12:55 No comments


Ingrediente: 1 KG fasole verde
2 cepe
1 ardei
sare dupa gust
1 lg.bulion
cativa catei de usturoi
patrunjel
1-2 foi de dafin


Mod de preparare: 1.Se spala fasolea verde, dupa care se rup/taie pastaile in bucatele de 3-4 cm si se pun in apa fiarta.
2.Se fierbe cca.15 min fasolea verde, dupa care se adauga ceapa taiata marunt, ardeiul, sarea si foile de dafin; se fierbe in continuare pana ce toate ingredientele sunt gata. Incercati pe rand ingredientele pt. a vedea daca sunt suficient de fierte. Daca scade apa, completati-o cu apa calda (exclus rece).
3.Se curata usturoiul si se taie rondele, dupa care se adauga peste mancare si se mai da in cateva "clocote"
4.Se face rantas (1 lg.faina cu 1 lg.cu varf bulion amesctecate cu apa treptat pana devin omogene) si se adauga peste mancare, dupa care se mai fierb 5 min, mestecand sa nu se lipeasca;
5.Separat, se prajesc carnaciorii, taiati dupa preferinta, recomandat bucatele de 5-6 cm, si se adauga peste fasolea fiarta (inclusiv uleiul in care s-au prajit, dar nu mai mult de 150 ml);
6.dupa ce s-a oprit din foc, se toaca si se adauga verdeata;
7.Se serveste cald.
Categories:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu