vineri, 8 martie 2013

Reteta postata de Admin la ora 13:19 No comments






Ingrediente blat:
5 oua
250 g faina
200 g zahar
2 linguri cacao
1 lingura margarina (pt. uns tava)


Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile. Apoi se adauga si faina si se omogenizeaza bine cu mixerul. La sfarsit se pune si cacaua si se amesteca bine. Se unge o tava cu margarina. Turnam compozitia si o mai intindem cu lingura. Se da la cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute. Pana se deslipeste de peretii tavii. Se lasa la racit dupa care se taie blatul in trei.

Ingrediente crema:
250 ml lapte
250 g margarina
1 lingura zahar
1 lingura gris
1 lamaie
esenta de vanilie si lamaie

Mod de preparare:
Se fierbe laptele cu zaharul si grisul. Separat se amesteca margarina cu coaja rasa de lamaie, se
pun esentele. Apoi se adauga treptat laptele peste compozitia de margarina, se omogenizeaza cu tot laptele si se pune zeama de la lamaie.

Montarea prajituri:
In aceeasi tava punem prima felie de blat, se pune jumatate din crema. Si se intinde uniform peste tot. Se pune si a doua foaie de blat si restul cremei, la sfarsit se pune a treia felie de blat.

Ingrediente glazura:

200 g zahar
200 g margarina
100 g cacao
putina apa sau lapte (50 g)

Mod de preparare:
Margarina se taie bucatele si se pune pe foc cu zaharul si laptele. Se amesteca mai mereu, cand sa topit margarina se adauga si cacaoa si se amesteca bine, se lasa putin la racit. Apoi se toarna peste prajitura. Deasupra se rade ciocolata alba.
Categories:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu