vineri, 8 martie 2013

Reteta postata de Admin la ora 13:24 No comments



Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
250-300g nuca macinata
50-100g margarina (unt) topita
Ingrediente sirop:
600 ml apa
350g zahar
zeama si coaja de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat
100-150g miere

Mod de preparare:
Topim margarina intr-o craticioara. Taiem foile de placinta in patratele egale. Fiecare patratele se unge cu margarina topita. Se presara nuca macinata pe toata suprafata patratelului. Apoi se ruleaza tip "sarma". Se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.

Intre timp se prepara siropul.

Fierbem apa cu zaharul si mierea. Zeama de lamaie, coaja rasa si zaharul vanilat in jur de 10 minute. Cand sunt gata coapte, "sarmalutele", se imbiba cu siropul preparat. Se va absorbi foarte repede siropul in baclava. Deasupra se presara nuca pisata.

Categories:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu