vineri, 31 mai 2013

Reteta postata de Admin la ora 13:20 No comments


Ingrediente: 8 vinete mici
3-4 linguri unt (margarina)
8 felii subtiri de cascaval
2-3 linguri cascalval ras (branza)
3-4 linguri pesmet fin
sare

Mod de preparare: Vinetele se coc cu grija si se curate; se lasa intregi sa se scurga pe o scandura inclinata, apoi fiecare vanata se aplatizeaza prin presare, se taie coditele, si se presara cu putina sare. Intr-un vas de Jena, uns cu unt si presarat cu pesmet, se asaza 4 felii de cascaval; deasupra se pun, una lînga alta, 4 vinete aplatizate, apoi se presara cu bucatele de unt si cu putin pesmet fin. Se pun celelalte 4 felii de cascaval peste care se asaza celelalte 4 vinete. Deasupra se presara cascavalul ras (branza) amestecat cu pesmet si la urma se presara cu bucatele de unt.
Vasul se introduce in cuptor la foc bun pana ce cascavalul ras se rumeneste deasupra. Se poate servi ca atare sau cu sos picant de rosii pus într-o sosieria.
Categories:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu