Ingrediente:
maruntaie de miel (plaman, ficat, inima, rinichi, etc)
ficat de pui
ceapa verde
usturoi verde
marar, patrunjel
sare, piper
3 oua
Mod de preparare:
Maruntaiele de miel impreuna cu ficatul de pui se curata si se spala foarte bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu 2-3 lingurite de sare. Cand au fiert se toaca marunt sau se pot da prin masina de tocat. Eu le-am taiat marunt, imi place mai mult asa, fiecare faca cum ii place. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei. Cand sunt aproape calite se adauga si patrunjelul si mararul tocate marut si se lasa inca 2-3 minute sa se inmoaie putin. Intr-un lighean se amesteca maruntaiele impreuna cu ceapa, usturoiul si verdeata. Se pune cimbru dupa gust, sare si piper. Adaugam si cele 3 oua intregi. Si amestecam bine pana se leaga compozitia. Luam 2 tavi, pe care le ungem cu unt si le tapetam cu pesmet, data viitoare pun hartie de copt. Se pune un strat din compozitie, apoi se pun 4-5 oua fierte, depinde cat de lunga este tava. Si apoi acoperim bine cat sa nu se mai vada deloc ouale, unul l-am facut cu oua si unul simplu. Se da la cuptorul preincalzit timp de 50-60 minute si se lasa pana se rumeneste frumos.
Categories: Aperitive
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu