Ingrediente: 330 gr. faina
2 oua
100 gr. carne de manzat tocata
1 carnat tocat
50 gr. masline verzi fara samburi
1 ceapa
1 rosie
1 galbenus de ou
ulei de masline
sare
piper negru.
Mod de preparare: Se amesteca faina, oualele, putina apa, putin ulei de masline, un pic de sare si se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca 1 ora la frigider.Se spala rosia si de taie cubulete. Se curata ceapa si se marunteste si se pune la calit cu un pic de ulei, se adauga carnea tocata si carnatul tocat si se prajeste la foc lent 10 minute. Se adauga sare, piper, rosia cubulete si maslinele taiate feliute.Se lasa pe foc inca 10 minute.Se intinde aluatul si cu un cutit se taie in 8 patrate, in centrul fiecaruia se pune din umplutura. Se inchide fiecare empanada pe diagonala se obtine 8 triunghiuri. Pe deasupra fiecarui triunghi se unge cu galbenus de ou si se macina piper proaspat. Se transfera empanadas in tava de copt in care a fost pusa hartie de copt. Se baga la cuptorul fierbinte la 200 C, pentru 20 min.
Categories: Aperitive
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu