sâmbătă, 16 februarie 2013

Reteta postata de Admin la ora 14:30 No comments





Ingrediente:
- 650 gr. faina
- 250 gr. zahar
- 5 oua
- 300 gr. miere
- 2 lingurite bicarbonat
- 2 lingurite scortisoara


Mod de preparare:
Se separa 2 albusuri pentru glazura apoi se amesteca restul ingredietelor, se toarna mierea incalzita in prealabil, si se framanta aluatul bine de tot. Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Din aluat se intinde o foaie de 2 cm grosime se fac forme de stelute de toate marimile, si se aseaza pe tava (pe care ati uns-o cu putin ulei si ati asezat o coala de hartie pentru gatit). Se lasa la cuptor pana se rumenesc bine. Vor avea o culoare maronie frumoasa, datorata mierii si scortisoarei. Separat, pe aburi, se bat spuma cele 2 albusuri, iar cand turta dulce este deja rece se orneaza cu spuma pusa intr-un cornet special sau daca nu aveti asa ceva, turnati-o intr-o pungulita si intepati un colt cu un ac.
Categories:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu