Ingrediente:
un pachet aluat pentru placinta
6 mere
4 linguri rase cu zahar
un pachetel zahar vanilat
un pachetel zahar vanilat cu aroma de scortisoara
2 linguri de ulei pentru uns foile.
Mod de preparare: se curata merele, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc cu zaharul, zaharul vanilat si cel cu aroma de scortisoara. Se lasa pe foc pana ce merele prind culoare si sunt moi. Se ia cratita de pe foc, se scot merele din cratita, se scurg bine de zeama.
Se desface pachetul de foi, se grupeaza cate doua-trei, se ung intre ele cu putin ulei, se pun mere si se sucesc. Se fac astfel patru-cinci “sucituri” care se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt. Se ung din abundenta cu ou batut amestecat cu putin lapte.
Se introduce tava in cuptorul incins si se coace placinta cca 40 min la foc mic. Cand sunt coapte suciturile, se scot din tava,
se pudreaza cu zahar si se taie cu un cutit bine ascutit.
La fel se face si cu branza dulce.
Categories: Deserturi
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu