Ingrediente:
1 ceasca faina
2 oua
1 pahar lapte
un praf de sare
2 lingurite de zahar
2 lingurite de unt sau ulei
esenta de rom
1 lingura de unt topit pentru uns tava.
Mod de preparare: Se pune intr-un castron faina, se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul, esenta de rom si laptele. Se amesteca totul cu mixerul (e mai rapid decat cu o furculita); se mai adauga 2 lingurite de unt topit, amestecind intr-una. Compozitia trebuie sa fie ca o smintina subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte, pe foc potrivit. Se unge tigaia cu unt, se toarna o lingura plina de compozitie, miscind repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat. Se fac pe rand toate clatitele, punandu-le intr-o farfurie una peste alta, cu capac, sa nu se usuce. Din cind in cind, se amesteca bine compozitia din castron, sa nu ramina prea groasa la fund; in acest caz se poate subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte subtirele si din 2 oua se pot obtine la o tigaie mijlocie pina la 20 de buc. Ca sa le flambati, impaturiti clatitele in 4, stropiti-le cu putin coniac si aprindeti alcoolul cu un bat de chibrit.
Categories: Deserturi
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu