luni, 4 februarie 2013

Reteta postata de Admin la ora 08:53 No comments

Ingrediente:
6 pulpe de pui (600g)
3 morcovi
2 pastranaci
130 g telina
2 ardei capia
1 ceapa mare
7 catei de usturoi
patrunjel verde (tocat marunt)
3 galbenusuri
200g smantana
sare si piper
30 – 50 ml otet

Mod de preparare: Se curata ceapa, morcovii, pastranacii si telina. Se indeparteaza cotoarele ardeilor si se inlatura samburii.

Apoi se spalam toate legumele sub jet de apa. Se curata cateii de usturoi si se dau prin razatoarea mica. Patrunjelul verde se spalam bine si se toaca marunt.

Se curata si se spala pulpele de pui.

Intr-o oala, se pune 4 litri de apa si se adauga pulpele de pui. Peste pulpe punem si ceapa, morcovii, pastranacii, telina si ardeii capia.

Se condimenteaza cu sare si se lasa sa fiarba timp de 45 minute sau pana ce sunt fierte si carnea si legumele. Dupa 45 minute, totul este fiert, asa ca se scot atat legumele cat si carnita intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Oala cu supa se trage de pe foc pana se pregateste legumele, zarzavaturile si carnita. Dupa ce s-a scurs si racit putin, se toaca morcovii in cubulete mici.

Ardeiul capia se decojeste neaparat si se taie deasemenea cubulete. Ceapa, pastranacii si telina se pun intr-un castron si se piseaza cu blenderul vertical pana se obtine un piure. Carnita dupa ce este scursa si racita putin (atat cat sa nu te arzi), se desface de pe oase si se incepe sa o rupem fasii mici. Din supa in care au fiert carnea si legumele se pune intr-un bol 350 ml supa. In alt bol se pune 3 galbenusuri, se freaca bine cu o lingura de lemn.

Peste galbenusuri se adauga smantana si se amesteca, pana la omogenoizare.

In compozitia rezultata se adauga usturoiul dat prin razatoare, se amesteca. Cand avem totul pregatit, se pune din nou pe foc oala cu supa in care au fiert carnita si legumele. Se adauga in supa piureul obtinut din ceapa, telina si pastranaci si se amesteca. Se adauga in supa si carnita scoasa de pe oase si maruntita.

Se adauga si morcovii si ardeii taiati cubulete. Si se amesteca.
Peste acesta ciorba formata, se adaugam compozitia din galbenusuri si smantana si se amesteca. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se mai da un clocot, dupa care se ia oala deoaparte si se adauga otetul. Se presara deasupra patrunjel proaspat tocat, se amesteca
Categories:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu