2 morcovi
1 pastarnac
o ceapa
2 rosii mari sau un pahar cu suc de rosii
bors
Pentru perisoare:
aprox 500 gr carne tocata amestec piept de pui si vita
o ceapa mai micuta
un ou
2 linguri orez
patrunjel
miez inmuiat in apa de la o felie de paine
Mod de preparare: Se taie legumele si se pun la calit in putin ulei. Se adauga apa(de preferinta fiarta/clocotita) sa aveti pregatita o alta cratita pe aragaz care deja fierbe. Lasam sa fiarba la foc potrivit si ne ocupam de perisoare. Se amesteca toate ingredientele. Se inmoaie mana in apa si se formeaza perisoarele, apoi se pun pe o plansa pentru a le putea da drumul in ciorba cat mai usor. Dupa ce legumele au fiert cca 20 de min se pun perisoarele si se lasa in continuare la fiert pana cand perisoarele si legumele sunt fierte (aproximativ25-30 de min). Se adauga sucul de rosii, borsul(dupa gust) si patrunjel verde taiat marunt. Se mai lasa sa dea in cateva clocote se bate un ou si se face "zdrente" in ciorba. Se poate servi cu smantana si ardei iute proaspat sau murat.
Categories: Ciorbe si Supe
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu