duminică, 3 februarie 2013

Reteta postata de Admin la ora 13:26 No comments
Ingrediente: Pentru blat: 7 albusuri, 200 gr zahar pudra, 250 gr faina, 1 lamaie mica.
Pentru crema: 400 ml lapte, 4 linguri amidon, 2 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri margarina, 1 baton vanilie, 200 gr visine congelate.
Pentru decor: 200 ml smantana dulce pt frisca, 50 gr zahar vanilat, 1 plic intaritor pentru frisca, 1 plic gelatina ptr tort rosie, 100 gr ciocolata alba, colorant alimentar rosu.





Mod de preparare: Batem spuma albusurile apoi adaugam treptat zaharul pudra si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam coaja rasa si zeama de la lamaie si incorporam. Punem apoi faina mestecand pana la omogenizare Tapetam forma de tort inimioara cu hartie de copt si turnam aluatul.
Dam la cuptor , la foc mic pana se rumeneste usor. Taiem blatul in doua . Punem o folie alimentara in forma apoi asezam primul blat. Nu este necesar sa insiropam blatul deoarece se va inmuia de la crema.
Preparam crema astfel: dizolvam amidonul in doua trei linguri de lapte apoi il amestecam cu restul de lapte. adaugam ouale si zaharul si punem sa fiarba la foc mic mestecand continuu ca sa nu se lipeasca si sa nu faca cocoloase. Cand a dat in clocot si s-a ingrosat dam deoparte, adaugam margarina si vanilia si mestecam bine pana se omogenizeaza. Adaugam bine visinile bine scurse si turnam crema peste tort.Asezam deasupra celalat blat si dam la rece una-doua ore.
Dupa ce s-a intarit crema indepartam forma si folia. Frisca lichida o mixam impreuna cu zaharul vanilat si pliculetul de intaritor pana ajunge la concistenta potrivita. atentie, daca mixati mai mult decat trebuie riscati sa se taie .Imbracam apoi tortul in frisca si nivelam. Eu am folosit un cutit de paine, dar exista in comert forme speciale, ca un fel de pieptan cu care puteti face lucrul asta.
Din frisca , cu ajurorul unui sprit am conturat inimioara cu un fel de bordura . Preparam apoi gelatina ptr tort conform indicatiilor de pe plic si o turnam pe tort. Dam apoi la rece ca sa se intareasca Ciocolata alba o rupem bucatele si o topim la bain-marie (pe baie de aburi) adaugand si colorant alimentar rosu. Turnam intro tavita tapetata cu hartie de copt si cand se intareste decupam cu ajutorul unei forme inimioare. Asezam inimioarele de jur imprejurul tortului Dupa ce se intareste gelatina desenam cu frisca inimioare pe tort.
Categories:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu