Ingrediente:
1 kg dovleac
1 cana zahar tos
scortisoara pulbere
zahar pudra
250 g faina
200 ml lapte
1 lingura miere
3 linguri apa
30 g unt
sare
Mod de preparare:
Dovleacul se curata de coaja si de seminte si se razuieste, apoi se pune la calit pana se inmoaie bine, iar la final se adauga scortisoara si zaharul si lasam sa se raceasca.
Laptele se incalzeste putin cu apa, apoi se amesteca cu faina, mierea, untul topit si un praf de sare pana se obtine un aluat omogen care se infasoara in folie alimentara si se baga la frigider pentru 30 de minute.
Apoi impartim aluatul in doua parti egale si, cu sucitorul, intindem o foaie subtire pe care intindem uniform jumatate din cantitatea de dovleac, rulam aluatul si il asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Repatam operatia si cu restul de compozitie si bagam tava la cuptor.
Se serveste cu zahar pudra presarat deasupra.
Categories: Deserturi
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu