Ingrediente:
doua capatani de varza acra
1/2 kg carne de porc tocata
afumatura (carnati),
o ceapa
o mana de orez
pasta de bulion
sare
piper
cimbru.
Mod de preparare: se desface varza in foi si cele bune pentru invelit sarmalele se pun deoparte, celelalte se toaca marunt. Daca este foarte acra sau sarata, se desface si se pune la desarat intr-un castron cu apa rece. Se pune orezul la inmuiat in apa rece pentru cca 1 ora si se schimba apa de cateva ori. Carnea tocata se amesteca cu ceapa tocata marunt si orezul scurs de apa. Se condimenteaza compozitia dupa gust cu sare si piper.
Se aseaza o foile de varza pe un fund de lemn, se indeparteaza nervura groasa din mijloc si se taie in bucati, depinde cat de mari se doresc sarmalele. Se pune in centrul fiecarei bucati de varza, carne tocata, se ruleaza foaia iar capetele se introduc inauntru ruloului.
Pe fundul cratitei in care se fierb sarmalele se aseaza un strat de varza tocata, pe urma un rand de sarmale,
se pune ceva afumatura, alt rand de sarmale,
din nou varza tocata si deasupra pasta de bulion diluata.
Se adauga o crenguta de cimbru si apa astfel incat sa acopere sarmalele, se dau la foc potrivit pana sunt fierte. La nevoie se completeaza cu apa calda. Se servesc minunatele sarmale cu mamaligura si smantana.
Cine doreste si cu un ardei iute. Pofta buna!
Categories: Mancaruri Diverse
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu