Ingrediente:
10 mere potrivite
5 ouă
10 linguri zahăr
11 linguri făină
10 linguri apă.
Mod de preparare: Aşezăm în tavă o cană de zahăr cu 100 g unt şi dăm la foc potrivit până se topeşte. Adăugăm merele în tavă şi dăm la cuptor 20 de minute până se înmoaie merele. Separăm gălbenuşurile de albuş. Separat se bat albuşurile cu 10 linguri de apă până se întăresc. Când sunt gata, se adaugă zahărul şi se mixează până se topeşte. Adăugăm gălbenuşurile ,unul câte unul şi amestecăm încet cu o lingură de lemn. La sfârşit încorporăm făina şi amestecăm foarte bine. Aşezăm compoziţia peste mere şi dăm la cuptor 40 de minute. Lasăm să se racească şi intoarcem pe o tavă prăjitura. Se serveşte rece, simplă sau cu îngheţată de vanilie .
Categories: Deserturi
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu