duminică, 3 februarie 2013

Reteta postata de Admin la ora 08:44 No comments
Ingrediente: 3 oua, o lingurita zeama de lamaie, sare, ulei




Mod de preparare: Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult, fiindca se poate taia. Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata. Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. Daca maioneza este reusita, dar prea groasa, se poate subtia cu putina apa.
Categories:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu