Ingrediente:
250 gr urda
120 ml lapte
1 ou
150 gr faina
1 lingura zahar
putina scortisoara
un varf de cutit sare
2 lingurite rase praf de copt
coaja de lamaie.
Mod de preparare: se freaca urda cu oul si laptele pana devine pasta. Separat se amesteca faina cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga in ploaie aceste ingrediente peste pasta de urda si se amesteca bine. In cazul in care compozitia este prea moale se poate adauga putina faina. In final aluatul tebuie sa fie nici lichid dar nici tare, numai bun de pus cu lingura in ulei. Se acopera castronul cu aluat si se lasa la rece cca 30 min. Se pune uleiul intr-o cratita la incins si cu lingura se toarna din compozitie sub forma de bile. Se lasa la prajit, se intorc pe ambele parti si cand sunt gata se scot pe hartie prosop. Se servesc pudrate cu zahar farin.
Categories: Deserturi
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu