marți, 5 februarie 2013

Reteta postata de Admin la ora 09:08 No comments


Ingrediente:
8 ouă
1 kg făină
50 g dojdie
300 g zahăr
1/2 lapte
2 plicuri zahăr vanilat
250 g unt
1 praf de sare
coajă de lamaie
coaja de portocala.

Mod de preparare: Făina se cerne şi se amestecă în ea drojdia. Se separă ouăle: cinci albuşuri se pun deoparte; opt gălbenuşuri şi trei albuşuri se bat bine cu sare. Zahărul se dizolvă în lapte şi apoi se adaugă în lapte gălbenuşurile bătute cu cele trei albuşuri, coaja de lămâie, zahărul vanilat şi totul se amestecă cu făina amestecată cu drojdie până devine un aluat consistent. Când aluatul a devenit omogen, se amestecă cu mâna de la fund către suprafaţă; se pune treptat în aluatul untul tăiat şi care a fost bine frecat de rece ca să nu conţină apă şi se încorporează bine untul. Se lasă la cald ca să crească o jumatate oră.
Albuşurile puse deoparte se bat spumă tare cu un praf de sare şi cu 500 gr zahăr adăugat treptat şi apoi se adaugă 300 gr nucă măcinată şi se amestecă. Se împarte coca crescută în două, se întinde, se aşează pe ea nuca măcinată şi se rulează. Se ung 2 forme cu unt, se aşează cozonacii în ele si se lasă să crească jumătate de oră. Se pun în cuptorul încălzit, la foc potrivit şi se lasă 30 minute să se coacă. Nu se deschide cuptorul în timpul coptului.
Categories:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu