1 kg peste
2 cepe
2 morcovi
4 cartofi
1 gulie
3 ardei grasi
200 g rosii decojite
150 g mazare
120 g fasole verde
sare, 500 ml bors, 1 leustean, 80 ml ulei, 1 ou.
Mod de preparare: Tai ceapa marunt si o calesti in ulei pana se aureste.
Adaugi ardeiul gras tocat marunt, iar cand s-au calit putin, adaugi fasolea verde si mazarea, apoi mai lasi sa se distuie putin.
Adaugi sare dupa gust, 3 litri de apa calda si lasi sa fiarba la foc moale.
Cand legumele sunt fierte, adaugi rosiile decojite si pasate si pestele taiat bucati mici.
Dai ciorba intr-un clocot, tragi oala pe marginea plitei la foc mai mic si presari zdrente din oul batut.
Adaugi borsul, fiert in prealabil si presari leustean verde tocat fin.
Servesti ciorba fierbinte cu lapte batut si cu ardei iute.
Categories: Ciorbe si Supe
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu