125ml apa calduta
120g zahar tos
1lingura de miere
1 pliculet de drojdie uscata
Coaja rasa de la o portocala
1ou
25g unt
425g faina
1/2 lingurita sare
Pentru uns si presarat deasupra:
1 ou
50ml lapte, Zahar brun
Mod de preparare:
Intr-un castron se pune faina, se adauga drojdia, se pune apa calduta, se adaua oul, apoi se adauga untul topit si racit. Se aduaga mierea si coaja de la o portocala, si se pune zaharul si sarea. Se framanta bine timp de 20 de minute, apoi se lasa la crescut timp de 1 ora, la loc caldut punandu-se un servet de bucatarie peste. Cand aluatul a crescut, il punem pe masa de lucru bine infainata. Intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 - 1 cm grosime, rulam foaie pe lung. Apoi il taiem in 9 parti egale. Se ia fiecare rulou in parte si intindem intr-un snur. Punem capatul din dreapta peste cel din stanga sin invers. Apoi incepem sa rasucim capetele peste cercul format la final unim cele doua capete avand grija ca ele sa fie dedesubt. Se formeaza covrigeii fiecare in parte. Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un blol se amesteca oul cu laptele, si dupa ce i-am lasat sa creasca timp de 1 ora, ii ungem frumos pe fiecare in parte si se presara zahar deasupra. Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute. Dupa 20 de minute aratau exact asa ca in poza, i-am mai lasat 10 minute sa se faca mai aurii. Si sunt gata de scos din cuptor.
Categories: Deserturi
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu